≡ Menu
Tarikh Mula Dan Cuti Sekolah Tahun 2017

Tahu bila mula tarikh sesi persekolahan tahun 2017? Untuk makluman, di bawah berikut adalah dikongsikan maklumat mengenai Takwim Persekolahan 2017 yang telah dikeluarkan oleh Kementerian Pedidikan Malaysia (KPM) bagi melancarkan sesi persekolahan 2017. Penulis kongsikan tarikh mula dan jadual cuti persekolahan 2017 ini terbahagi kepada dua kumpulan iaitu Kumpulan A dan B.
Tarikh Mula Dan Cuti Persekolahan 2017

Tarikh Mula Dan Cuti Sekolah Tahun 2017

 
Berikut adalah Takwim Mula Dan Cuti Persekolahan 2017 yang dapat dikongsikan pada anda semua mengikut kumpulan yang telah ditetapkan :
Kumpulan A
 
Kumpulan A adalah sekolah-sekolah dari negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu dimana hujung minggunya bermula dari hari Jumaat.
 
Tarikh Mula Dan Cuti Persekolahan 2017
Kumpulan B
 
Kumpulan B adalah sekolah-sekolah dari negeri Perlis, Pulau Pinang, Selangor, Perak, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya dimana hujung minggunya bermula dari hari Sabtu.
Tarikh Mula Dan Cuti Persekolahan 2017
Diharapkan dengan adanya informasi ini memudahkan anak-anak dapat mengetahui tarikh mula dan jadual sesi persekolahan yang baru tahun 2017. Semoga panduan Tarikh Mula Dan Cuti Persekolahan 2017 ini dapat membantu khususnya ibubapa membuat persediaan yang rapi untuk merancang persekolahan anak-anak mereka dan juga cuti sekolah persekolahan tahun 2017.

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment