≡ Menu
Harga dan Spesifikasi Samsung S8 2017

Harga dan Spesifikasi Samsung S8 2017 .Tahun 2016 ini Samsung dipersoal pelik kerana disebabkan oleh Galaxy Note 7. Oleh kerana itu, banyak pihak berharap gergasi teknologi asal Korea Selatan tersebut menyematkan sesuatu yang benar-benar istimewa pada telefon pintar Galaxy S8 yang akan dikeluarkan 2017 nanti.

Menurut bocoran terbaru yang muncul di laman jejaring sosial China, Weibo, Galaxy S8 akan dijadikan Samsung sebagai salah satu peluru untuk menebus kesalahan mereka berhubung permasalahan bateri Note 7. Khabar angin tersebut juga menyebut bahawa Galaxy S8 akan dibekalkan dengan RAM 6 GB dan ruang simpanan dalaman berkapasiti 256 GB.

Spesifikasi Samsung S8

Berkaitan dengan ruang simpanan dalaman, sebahagian pihak bertanya-tanya apakah Samsung akan tetap mempertahankan slot kad microSD atau tidak, memandangkan 256 GB sudah lebih daripada cukup untuk sebuah telefon pintar.

Keunggulan Galaxy S8 tidak hanya terletak pada ruang simpanan dan memori yang berkapasiti besar. Telefon pintar ini akan disokong oleh pemproses terbaru-sekaligus tercepat-keluaran Qualcomm, iaitu Snapdragon 835. Ada kemungkinan juga kita akan melihat varian Galaxy S8 yang diperkuatkan oleh pemproses buatan Samsung sendiri, Exynos.

Samsung Galaxy S8 dijangka akan diperlihatkan di MWC 2017. Event tersebut akan berlangsung pada akhir Februari 2017, jadi pelanggan tidak perlu menunggu terlalu lama untuk dapat melihat wujud fizikal telefon pintar ini. Masih menurut khabar angin yang beredar, kali ini Samsung akan menghadirkan dua varian, iaitu Galaxy S8 dan Galaxy S8 Plus, alih-alih S8 edge seperti sebelumnya. Selain itu, kedua-dua model peranti terbaru tersebut akan dilengkapi skrin bersisi lengkung seperti versi edge.

Harga dan Spesifikasi Samsung S8 2017

Pembesar suara

Samsung baru-baru ini mengumumkan bahawa ia akan memperoleh Harman International untuk kekalahan $ 8 bilion, yang memberikan akses syarikat untuk teknologi kereta terhubung Harman ini. Tetapi ia juga memberi Samsung akses kepada jenama audio pengguna yang dihormati Harman ini. Apa yang bermakna bahawa telefon Samsung boleh mendapat rangsangan yang serius dalam kualiti audio dalam masa terdekat.

Ia bukan sahaja akan menjadi kamera belakang yang mendapat perhatian, namun. The Galaxy S8 boleh menampilkan kamera autofocus mengambil gambar diri sendiri, menurut ETNews di Korea Selatan. Kami digunakan untuk kamera belakang dengan autofocus, tetapi hanya beberapa – Sony Xperia XA dan Keinginan HTC Mata, sebagai contoh – memilikinya pada kamera depan. kamera yang didakwa akan menampilkan jenis pengekod memberi tumpuan mekanisme, dan bukannya motor gegelung suara. Ini bermakna penggerak tumpuan akan berada di sisi kanta bukannya pertengahan kanta, membolehkan modul kamera dengan kedalaman lebih rendah. Itu yang besar kerana anda tidak mahu kamera anda lidah tergantung di atas paparan telefon bimbit anda.

Spesifikasi Samsung S8

Pemproses dan ciri-ciri komputer

Telefon pintar Galaxy adalah peranti utama Samsung untuk tahun ini, dan oleh itu perlu spesifikasi yang kuat untuk memastikan mereka lepas. The Galaxy S8 mungkin untuk meneruskan tradisi itu. Khabar angin mencadangkan Galaxy S8 akan menggunakan Snapdragon 835 pemproses baru Qualcomm, yang Samsung akan membina untuk Qualcomm anyway, bermakna lebih kuasa dan kurang penggunaan tenaga. Seperti sesetengah telefon Galaxy S sebelumnya, versi Snapdragon lengkap tidak mungkin satu-satunya model.

Bateri, USB Type-C, dan Headphone Jack

Bateri dalam Galaxy Note 7 adalah salah satu yang nampaknya menyebabkan banyak masalah, dan Samsung tidak akan mahu sejarah berulang dengan Galaxy S8. sumber berita Korea Selatan, seperti yang dijelaskan oleh The Korea Herald melaporkan Samsung sedang berunding dengan LG Chem untuk menghasilkan sel-sel untuk digunakan di dalam telefon yang akan datang. Samsung digunakan bateri sendiri dalam kumpulan pertama Nota 7 telefon, dan satu lagi pembekal Cina bernama ATL untuk yang kedua, yang merupakan kumpulan sama bermasalah.

Samsung nampaknya telah dibekalkan dengan modul kamera dengan LG Innotek, satu lagi sebahagian daripada Kumpulan LG, jadi walaupun pasangan itu adalah pesaing, urus niaga telah dicapai antara mereka pada masa lalu. Walau bagaimanapun, perjanjian bateri dengan LG Chem belum dimuktamadkan, menurut sumber-sumber berita tempatan.

Seperti mana yang berlaku dengan Galaxy S7, kita boleh melihat peranti ini di Kongres Dunia Mudah Alih 2017, tetapi kita tidak boleh mengatakan dengan pasti. Sebagai satu laporan terkini, ia kelihatan seperti kita tidak akan melihat keluaran rasmi telefon sehingga April, dua bulan selepas MWC. Kami akan mengemaskini post ini kerana kami belajar maklumat lanjut.

Cerita ini pada asalnya diterbitkan pada bulan Julai 2016. Dikemas kini pada 2016/12/06 oleh Lulu Chang: Dikemaskini ciri-ciri komputer di sekitar paparan, fon kepala jack, dan USB Type-C.

Semoga adanya informasi ini tentang harga dan spesifikasi Samsung S8 yang akan dikeluarkan secara rasmi tahun 2017. Dengan itu, memudahkan pengguna telefon pintar untuk mengetahui maklumat mengenai Samsung S8.

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment