≡ Menu
Semakan Keputusan Tawaran dan Penempatan SBP 2017 Tingkatan 1

Semak keputusan tawaran dan penempatan SBP 2017 bagi pelajar tingkatan satu. Jika anda telah buat permohonan ke sbp, sila check disini.

Untuk pengetahuan, murid lepasan UPSR 2016 yang telah kemukakan permohonan kemasukan sbp bagi ambilan Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bagi ambilan sesi 2017, pemohon boleh membuat semakan status keputusan permohonan secara atas talian (online).

Untuk makluman, tarikh sebenar rasmi keputusan itu akan diumumkan di Portal Rasmi KPM menerusi ruangan pemberitahuan yang terdapat pada portal tersebut.

SEMAKAN KEPUTUSAN TAWARAN DAN PENEMPATAN CALON SBP 2017 TINGKATAN 1

Berikut panduan kepada pemohon lepasan UPSR 2016 untuk mengetahui maklumat dan kemaskini mengenai semakan tawaran, penempatan dan rayuan permohonan yang gagal mendapat kemasukan SBP 2017.

Tarikh Rasmi Keputusan Tawaran dan Penempatan Pemohon Tingkatan Satu Kemasukan SBP 2017

● Tarikh rasmi akan dikemaskini dari semasa ke semasa

Bagi calon yang gagal kemasukan ke SBP 2017, boleh kemukakan rayuan melalui sistem aplikasi e-rayuan yang akan dibuka selepas sahaja pengumuman keputusan permohonan. Mereka boleh membuat rayuan aplikasi itu secara atas talian (online).

Semoga pemohon yang membuat permohonan kemasukan SBP 2017 dapat keputusan yang baik untuk menyambung pengajian di Sekolah Berasrama Penuh Sesi 2017.

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment