≡ Menu
Petua Hilangkan Angin Dalam Perut Secara Tradisional

Petua Hilangkan Angin Dalam Perut Secara Tradisional ok ? Berikut adalah detial untuk hilangkan angin didalam perut secara tradisional.
Petua Hilangkan Perut Kembung
Pernah alami kembung perut? Tahu anda petua buang angin dalam badan secara tradisional? Kebiasaannya, kita sering alami sakit perut disebabkan angin terlalu banyak di perut menjadi penyebab kembung perut.
 
Secara umumnya, kembung boleh berlaku disebabkan oleh angin yang disimpan di dalam usus yang tersekat dan tidak berupaya untuk dikeluarkan sehingga anda boleh berasa loya dan perut terasa kembung.
 
Selain daripada perut kembung, angin dalam badan juga salah satu penyebab menurunkan semangat kerja kerana sebahagian badan mengalami kesakitan dan berasa sangat tidak bertenaga. Oleh itu , saya ingin kongsikan satu petua untuk hilangkan angin dalam badan yang dilakukan secara tradisional, herba, atau dengan perubatan.
 
Petua Mudah Hilangkan Angin Dalam Badan Secara Tradisional
 
1. Ambil Vitamin C
 
Anda tahu sebenarnya Vitamin C mampu buang angin dalam badan kerana Vitamin C boleh meningkatkan imuniti badan supaya ketahanan badan akan bertambah dan anda boleh merasa badan anda kembali dalam bentuk sihat. Vitamin C adalah sangat penting untuk kesihatan seseorang terutamanya dari segi keseimbangan dalam ketahanan badan.
 
2. Ambil ubat-ubat herba
 
Secara lumrahnya, penggunaan ubat-ubat herba adalah satu cara semulajadi, tetapi komposisi produk ubat-ubatan herba kini juga meluas dan dimasukkan ke dalam perubatan sederhana. Ramai bahan-bahan herba dijadikan sebagai ubat-ubatan penyakit yang spesifik dan salah seorang daripada mereka boleh buangkan angin dalam badan.
 
3. Ambil bawang putih
 
Selain daripada perasa pada masakan, bawang putih juga menjadi petua buang angin dalam badan secara sihat. Kandungan bahan dalam bawang putih ini ternyata mampu mengusir angin dalam badan dengan cepat. Dengan hanya memakan bawang putih, ia mampu membuang angin dalam badan.
 
4. Minum rebusan daun betik
 
Ternyata bahawa meminum air rebusan daun betik boleh juga terkesan untuk hilangkan angin dalam badan. Caranya paling mudah dengan merebus 4 hingga 5 helai daun betik dengan 1 liter air. Air itu dibiarkan bercampur dengan daun betik dan minum rebusan air dalam keadaan suam. Walaupun pahit, petua ini lagi mujarab.
 
Diharapkan informasi ini mengenai petua merawat cara hilangkan angin dalam perut dapat dijadikan panduan untuk anda sekiranya perut anda dimasukkan angin sehingga penyebab perut menjadi kembung dan rasa loya.

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment