≡ Menu
Kelebihan Kerja di Sektor Swasta

Pernah anda bekerja dalam sektor swasta? Apa beza kerja di sektor kerajaan dengan swasta? Sebenarnya, kelebihan kerja swasta juga tidak kurangnya jika mahu dibandingkan dengan kerja kerajaan. Antaranya, anda berpeluang untuk mendapatkan bonus yang lebih tinggi daripada kerja di sektor awam.

Kerja swasta

Anda mahu tahu apa lagi kelebihan yang bakal anda peroleh jika berkhidmat di sektor swasta? Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui kelebihan-kelebihan bekerja dalam syarikat swasta. Cepat buru kerja kosong dari sektor swasta pula. Anda tahu, apa kelebihan yang anda akan dapat jika anda berkhidmat dalam sektor swasta?

Kelebihan Kerja di Sektor Swasta

● Caruman KWSP.

● Ada sesetengah syarikat yang menyediakan bonus tahunan, ada juga yang memberikan bonus setiap kali berjaya mencapai tahap keuntungan yang disasarkan.

● Polisi Takaful dan Insurans.

● Komitmen dalam kerjaya yang lebih mementingkan elemen disiplin.

Bonus.

● Cuti. Ada faedah cuti yang anda berhak dapat kerana mempunyai cuti tahunan kerana ianya telah disyaratkan oleh jabatan buruh.

● Tidak terikat. Kebiasaanya anda akan diberikan tempoh percubaan selama 6 bulan yang anda boleh berhenti tanpa syarat. Jika anda dah mula kerja 2 bulan dan dapati ianya tidak serasi, anda boleh terus berhenti dan cari kerja lain.

Anda dah tahu cara sebenar untuk mencari kerja di sektor swasta bukan? So, tunggu apa lagi? Jangan lengahkan peluang yang anda untuk anda merebut pelbagai jawatan kosong yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat swasta.

Leave a comment

Comments on this entry are closed.