≡ Menu
Jawatan Kosong Terkini di SSM 01 Ogos 2016

Jawatan Kosong Suruhanjaya Syarikat MalaysiaJawatan kosong paling  terkini kini dibuka di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) untuk sesi ambilan bulan Ogos 2016. Permohonan ini adalah dipelawa daripada Syarikat Suruhanjaya Malaysia kepada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).

Jom Apply Jawatan Ini Sekarang Kerana Pekerjaan ini Adalah lebih Terjamin Dan Lumayan.

Kini,Dengan Rasminya Syarikat Suruhanja Malaysia (SSM) Membuka Peluang Pekerjaan Kepada Mereka Yang Berkelayakan Untuk Menjadi Sebahagian Daripada Syarikat Mereka.

Jawatan kosong ini dibuka bermula daripada 20 Julai 2016 sehingga 01 Ogos 2016.(Jom apply sebelum terlambat).

Jawatan Yang Dibuka untuk Anda Adalah :
Pembantu Tadbir Sambilan (PTS)

Sila Beri Perhatian Mengenai :

Tarikh tutup permohonan pada : 01 Ogos 2016

Lokasi : Kuala Lumpur

Sektor : Kerajaan

Latar Belakang Mengenai SSM :
-Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) merupakan badan berkanun yang terbentuk hasil daripada penggabungan Pejabat Pendaftar Syarikat (ROC) dengan Pejabat Pendaftar Perniagaan (ROB) di Malaysia yang mengawal selia syarikat dan perniagaan. SSM yang mula beroperasi pada 16 April 2002.-Aktiviti utama SSM adalah sebagai sebuah agensi pemerbadanan syarikat dan pendaftaran perniagaan di samping membekalkan maklumat syarikat dan perniagaan kepada orang awam.

-Sebagai peneraju utama ke arah peningkatan tahap tadbir urus korporat, SSM melaksanakan fungsinya mengawal selia pematuhan perundangan korporat dan pendaftaran perniagaan melalui aktiviti penguatkuasaan dan pemantauan yang komprehensif bagi memastikan perkembangan positif sektor korporat dan perniagaan untuk negara.

Mohon share di Whatsapp, Telegram dan Facebook Anda. Terima Kasih atas kerjasama.

Kepada anda yang berminat dan berkelayakkan sila terus muat turun borang permohonan ini sekarang juga.Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut,anda boleh KLIK

Borang Permohonan

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment