≡ Menu
Jawatan Kosong Perbadanan Muzium Negeri Kelantan Ambilan Julai 2016

Jawatan Kosong Perbadanan Muzium KelantanJawatan kosong kerajaan terkini di Perbadanan Muzium Negeri Kelantan Ambilan Julai 2016. Permohonan pekerjaan ini adalah dipelawa daripada pihak Jabatan Kerajaan Negeri Kelantan kepada  warganegara Malaysia tidak kira lelaki ataupun perempuan yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong di Perbadanan Muzium Negeri Kelantan.
Jom Apply Sekarang kerana Pekerjaan Ini Akan Lebih Terjamin

Jabatan Perbadanan Muzium Negeri Kelantan Kini Dengan Rasminya Membuka Peluang Pekerjaan bagi Sesi Ambilan Julai 2016 sebagai :

1. PENGAWAL KESELAMATAN KP11
2. PEMBANTU AWAM H11

Perkaran Yang Anda Perlu Titik Beratkan Adalah :

Tarikh tutup permohonan : Julai 2016
Lokasi : Kelantan
Sektor : Kerajaan

Gaji : Dibayar mengikut taraf / akan diberitahu semasa sesi temuduga

Syarat-Syarat Perlantikan :

i. Warganegara Malaysia.

ii. Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

  1. Pentaksiran Tingkatan Tiga /Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf denganya oleh kerajaan
  2. Bekas anggota polis atau tentera yang sekurang-kurangnya berpangkat Kostebal Polis Sokongan atau Prebet atau yang setaraf dengannya dan telah disahkan dalam jawatan tersebut serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik

iii. Calon bagi lantikan dengan kelayakan hendaklah memiliki Kepujian  (sekurangnya-kurangnya Gred C)  dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf   setaraf  dengan Kerajaan.

Deskripsi Tugas :

a. Mejalankan tugas-tugas am bersifat hands-on yang memerlukan keupayaan fizikal di dalam dan luar bangunan pejabat dan tugas-tugas berkaitan sokongan teknikal ke atas  peralatan dan ruang kerja.Kemudian haruslah melaksanakan tugas-tugas lain yang diarahkan oleh ketua jabatan.

LATAR BELAKANG TENTANG PERBADANAN NEGERI KELANTAN :

Perbadanan Muzium Negeri Kelantan telah ditubuhkan di bawah Enakmen Bilangan 6 Tahun 1975, dan dikuatkuasa pada 1 September 1976, mengikut Warta Kerajaan Kelantan – KN.P.U.26, bertarikh 26 Ogos 1976.

Sebelum wujudnya Enakmen ini, usaha penubuhan Muzium Negeri Kelantan dikelolakan oleh satu “Jawatankuasa Muzium Negeri” yang dilantik oleh Kerajaan Negeri Kelantan semenjak tahun 1952 lagi.

Pada tahun 1991, sekali lagi Pejabat Perbadanan Muzium Negeri Kelantan telah berpindah ke bangunan lama Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB), dimana bangunan Istana Jahar telah dijadikan Muzium Adat Istiadat Diraja Kelantan dan bangunan lama MPKB dijadikan Muzium Negeri.

Untuk Keterangan Lanjut Sila hubungi Pejabat PMNK 09-7482266 ( En tarmizi )

Mohon share di Whatsapp, Telegram dan Facebook Anda. Terima Kasih atas kerjasama nada semua.

Kepada yang berminat dan berkelayakkan sila terus muat turun borang permohonan ini bagi pihak anda.Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut,anda boleh KLIK DISINI –> Borang Permohonan dan Pengiklanan  . Cepat apply sekarang sebelum terlambat!

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment