≡ Menu
Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) – (07 November 2016)

JAWATAN KOSONG MAIWP

Jawatan kosong Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) paling terkini telahpun dibuka untuk sesi ambilan September 2016.Permohonan jawatan kosong ini adalah dipelawa daripada Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) kepada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP).

LOKASI SELANGOR
SEKTOR KERAJAAN
TARIKH TUTUP 07 NOVEMBER 2016
GAJI RM1400-RM3000 (MENGIKUT JAWATAN)

 

Jom Apply Jawatan Ini Sekarang Kerana Pekerjaan ini Adalah lebih Terjamin Dan Sangat Lumayan.

Kini,Dengan Rasminya Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) Membuka Peluang Pekerjaan Kepada Mereka Yang Berkelayakan Untuk Menjadi Sebahagian Daripada Syarikat Mereka.

Jawatan kosong ini dibuka bermula dari hari ini sehingga 07 November 2016.(Jom apply sebelum terlambat

Jawatan Kosong Yang Dibuka Kepada Anda Adalah :

1. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19
2. PEMBANTU PEGAWAI LATIHAN (KULINARI) E19

 

Latar Belakang Syarikat :
  • Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) ditubuhkan pada 1 Februari 1974 serentak dengan penubuhan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.
  • Penubuhannya adalah bagi menjaga hal ehwal Islam di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang sebelum itu diletakkan di bawah kerajaan negeri Selangor. MAIWP selepas itu turut bertanggungjawab menguruskan hal ehwal umat Islam di Labuan dan Putrajaya setelah kedua-duanya diumumkan sebagai Wilayah Persekutuan masing-masing pada 16 April 1984 dan 1 Februari 2001.
  •  Penubuhan MAIWP dinyatakan melalui peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan dan Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1993 [Akta 505]

Mohon share di Whatsapp, Telegram dan Facebook Anda. Terima Kasih atas kerjasama.

Kepada anda yang berminat dan berkelayakkan sila terus muat turun borang permohonan ini sekarang juga.Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut,anda boleh KLIK

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment