≡ Menu
E Operasi Guru Online: Semakan Maklumat dan Data Guru

EOperasi Guru Online : Semakan Maklumat dan Data Guru ok ? Disini adalah detail untuk membuat semakan maklumat dan data guru bagi rakyat Malaysia.

Operasi Guru Online: Semakan Maklumat dan Data Guru

Anda tahu aplikasi E Operasi? Untuk makluman anda, E Operasi adalah satu portal online di mana setiap guru-guru dikehendaki mengumpul dan mengemas kini segala maklumat.

Di samping itu, sistem ini juga merupakan salah satu modul yang diperkenalkan dalam Sistem Pengurusan Sekolah (SPS) di bawah pengurusan tenaga pengajar. Di bawah ini Government.my akan menerangkan mengenai sistem E Operasi-Semakan Data Maklumat Guru dengan lebih lanjut.

E Operasi-Semakan Data Maklumat Guru

Panduan E Operasi-Semakan Data Maklumat Guru

Pertama kali anda hanya perlu masukkan ke laman web https://eoperasi.moe.gov.my/ dan

selepas itu, akan terpapar di skrin komputer anda seperti berikut:

  • Melalui portal halaman utama E Operasi, sekiranya anda belum mendaftar lagi silakan mengisi borang online melalui “Pendaftaran Baru”.
  • Selepas itu, anda boleh login dan silakan membuat semakan dan lakukan pengemaskinian data Maklumat Guru anda.

eoperasi-sistem-maklumat-guru

  • Seterusnya, klik simpan dan tunggu email pengesahan di email anda.
  • Dah selesai! Anda boleh masukkan ke dalam sistem dan boleh mula untuk kemaskini maklumat dan data-data yang diperlukan.

Sekian sahaja tutorial mengenai Sistem Semakan E Operasi. Semoga dengan adanya sistem ini dapat memudahkan segala urusan terutamanya bagi guru-guru yang ingin berpindah.

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment