≡ Menu
Petua Putihkan Gigi Secara Semulajadi

Petua Putihkan Gigi Secara Semulajadi ok ? Berikut adalah detail untuk memutihkan gigi secara semulajadi.Tanpa menelan ribuan ringgit , anda juga mampu memutihkan gigi seperti artis pujaan anda.

Petua Putihkan Gigi Secara Semulajadi

Anda tahu petua putihkan gigi secara semulajadi? Semestinya anda ingin mempunyai gigi putih dan sihat bagi semua orang lelaki dan wanita sehingga tidak terkejut jika perkataan “petua dan cara putihkan gigi” menjadi perkataan yang datang apabila anda search perkataan gigi di google.

Sebelum membincangkan petua putihkan gigi dengan lebih mendalam, anda perlu tahu apakah penyebab membuat gigi menjadi kuning dan tidak sihat. Barangkali, ini disebabkan anda sering merokok, minum kopi atau teh, serta berus gigi yang jarang menjadi antara faktor mengapa gigi tidak putih. Oleh itu, penulis ingin mengesyorkan bahawa anda tidak melakukan perkara-perkara itu jika anda mahu gigi anda putih dan sihat.

Cara-putihkan-gigi

Petua Putihkan Gigi Secara Semulajadi

1. Kayu miswak

Anda tahu apa itu kayu miswak? Mungkin anda biasa dengan kayu miswak secara pandangan peribadi. Kayu miswak merupakan salah satu alat yang digunakan ketika zaman purba untuk membersihkan gigi. Untuk pengetahuan, Tidak semua kayu yang diambil dari anggota atau akar pokok miswak mampu untuk gunakan dalam petua putihkan gigi secara semulajadi. Hanya kayu yang mempunyai struktur kuat tetapi halus dan dijaga kebersihannya yang boleh digunakan sebagai alat untuk putihkan gigi. Nak tahu bukan sahaja ia akan dapat memutihkan gigi, kayu miswak juga mampu membersihkan dan menguatkan gusi dan gigi.

2. Lemon dan garam

Secara lazimnya, campuran lemon dan garam menjadi kebiasaannya oleh kita untuk digunakan sebagai pes gigi semulajadi yang boleh membuatkan gigi kuning bertukar menjadi putih dalam masa yang singkat. Caranya membuat juga sangat mudah dan tak memerlukan masa. Anda hanya perlukan adalah mencampurkan jus lemon dan dimasukkan dengan sedikit garam. Sila baca juga petua hilangkan sakit gigi dengan garam. Jangan gunakan terlalu kerap pes ini kerana ia akan merosakkan lapisan gigi disebabkan oleh kandungan asid yang tinggi pada lemon tersebut. Bukan itu sahaja, kandungan garam yang tinggi dan berlebihan juga akan merosakkan lapisan kulit gigi sehingga ia akan menjadikan gigi mudah berliang.

3. Makanan / minuman yang diperbuat dari susu

Sesiapa yang boleh mengira apabila makan makanan atau minuman yang diperbuar daripada susu menjadi petua putihkan gigi yang mujarab. Kandungan kalsium yang dimiliki oleh pelbagai jenis olahan susu ternyata menjadi sangat baik untuk kesihatan gigi anda yang mampu untuk memutihkan gigi. Cara ini adalah paling mudah memandang anda hanya sekadar memakan beberapa makanan atau minuman olahan susu seperti keju dan yogurt secara kerap setiap hari. Namun, jika anda suka minum susu tulen ia lebih baik daripada campuran olahan susu.

Diharapkan informasi ini mengenai petua atau cara memutihkan gigi secara semulajadi dapat dijadikan inspirasi kepada anda untuk menjadikan gigi anda kelihatan sihat tanpa sebarang kekotoran dan bakteria. Jika anda belum melakukan lagi, segerakan mengikuti panduan ini.

Anda ingin mohon jawatan kosong secara online ? Sila KLIK link dibawah untuk terus ke website.

–> Jawatan Kosong.

Leave a comment

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment